Create your own ideas about Peace, Planet and Profit

ANANDA Scientific kondigt FDA-goedkeuring aan van de IND voor een klinisch onderzoek naar de behandeling van sociale angststoornis (SAD)

10NEW YORK & GREENWOOD VILLAGE, Colo.–()–ANANDA Scientific Inc., een op onderzoek gericht biofarmaceutisch bedrijf, heeft vandaag de goedkeuring aangekondigd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) van de IND-aanvraag voor een klinische studie ter evaluatie van Nantheia™ A1002N5S, een onderzoeksgeneesmiddel dat cannabidiol (CBD) gebruikt in ANANDA’s eigen Liquid Structure™-toedieningstechnologie als mogelijke behandeling voor sociale angststoornis. Het National Center for Complimentary and Integrative Health (HCCIH, een divisie van de NIH) financiert deze studie die zal worden uitgevoerd aan de NYU Grossman School of Medicine. (Identificatie op Clinical Trials.gov: NCT05571592)

De hoofdonderzoekers van de studie zijn Naomi Simon, MD, MSc., Professor of Psychiatry en Director of Anxiety, Stress and Prolonged Grief Program aan de NYU Grossman School of Medicine, en Esther Blessing, MD, PhD, Assistant Professor of Psychiatry aan de NYU Grossman School of Medicine. Deze dubbelblinde, placebogecontroleerde studie zal Nantheia™ A1002N5S versus placebo bestuderen gedurende een behandelingsperiode van 21 dagen, waarbij de primaire uitkomstmaatstaven de verandering zijn in de door de Trier Social Stress Test (TSST) geïnduceerde angst en de impact op een neuroimaging biomarker.

We zijn verheugd om verder te gaan met deze belangrijke studie om nieuwe, op bewijsmateriaal gebaseerde behandelingen te ontwikkelen voor sociale angststoornis, een schrijnende en onvoldoende behandelde aandoening,” aldus dr. Simon.

Dr. Blessing merkte op: “Het is boeiend om vooruitgang te boeken met klinische onderzoeken die voortbouwen op veelbelovende preklinische resultaten voor CBD als behandeling voor angststoornissen.”

We zijn erg verheugd om opnieuw samen te werken met dr. Simon en dr. Blessing aan deze belangrijke studie die van invloed kan zijn op de levens van een groot aantal mensen,” verklaarde Sohail R. Zaidi, CEO van ANANDA. “We kijken ernaar uit om de aanvragen voor ons onderzoeksgeneesmiddel Nantheia A1002N5S verder te ontwikkelen voor een indicatie met een aanzienlijke onvervulde medische behoefte.”

OVER ANANDA SCIENTIFIC

ANANDA is een toonaangevend, op onderzoek gericht biofarmaceutisch bedrijf dat baanbrekende klinische studies van hoog kaliber verricht ter evaluatie van therapeutische indicaties zoals PTSS, radiculopathische pijn, angst- en opioïdengebruiksstoornis (Mt. Sinai en UCLA). Het bedrijf maakt gebruik van gepatenteerde toedieningstechnologie (onder licentie van Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd, in Jeruzalem, Israël) om cannabinoïden en van planten afgeleide verbindingen biologisch beschikbaar, in water oplosbaar en houdbaar te maken en richt zich op het produceren van effectieve, hoogwaardige farmaceutische producten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Comments are closed.